Friptură de porc cu ciuperci
Ştiai că există ciuperci din cauza cărora, dacă le mănânci, râzi chiar şi şapte ore după ce le-ai consumat? Acestea conţin substanţe psihoactive care, ingerate, eliberează în corp doi compuşi halucinogeni ce stârnesc râsul. Sau că cinci ciuperci de dimensiune medie acoperă jumătate din necesarul zilnic de cupru? Sau că în lume există 50 de specii de pleurotus şi toate au pălăria descentrată în raport cu piciorul?
Ingrediente
1 kg pulpă de porc 250 g ciuperci 30 g unt 250 ml vin roşu 3-4 căţei de usturoi sare piper
Mod de preparare
Crestezi pulpa de porc şi o împănezi din loc în loc cu bucăţi de usturoi. Aşezi carnea în tavă, asezonezi cu sare şi piper după gust, torni vinul, o acoperi cu o folie de aluminiu şi dai la cuptor, la foc mic. Speli ciupercile şi le sotezi în unt. Când furculiţa intră cu uşurinţă în carne, dai deoparte folia şi pui ciupercile. Laşi friptura să se rumenească 10-15 minute.