Lipie cu carne de porc şi salată de varză
Uşor de preparat şi chiar de luat la pachet, lipiile cu carne de porc şi salată verde sunt o gustare delicioasă în zilele de primăvară.
De ce ai nevoie pentru a pregăti lipie cu carne de porc şi salată de varză
1 lingură ulei
600 g file de porc
370 g sos de tomate
130 ml apă
1 linguriţă zahăr brun
oţet de mere, după gust
oregano, după gust
8 lipii mexicane sau tortilla
mărar, după gust
sare, după gust
Pentru salată
130 g iaurt
120 g smântână
1 lingură oţet de mere
300 g varză creaţă
1 măr
mărar tocat, după gust
sare, după gust
piper, după gust
Cum pregăteşti lipia cu carne de porc şi salată de varză
Pentru salată, combini iaurtul, smântâna şi oţetul, într-un bol. Condimentezi cu sare şi piper,după gust. Adaugi varza tocată, mărul ras, mărar, acoperi şi laşi deoparte. Rumeneşti carnea într-o tigaie, în puţin ulei, timp de aproximativ 10 minute. În alt vas, dai la foc mediu sosul de tomate, apa, zahărul, oţet şi oregano, 7-8 minute, până obţii un amestec omogen. Încălzeşti puţin lipiile pe grătar, le ungi cu sos, apoi pui carnea feliată şi salata. Presari mărar tocat pe deasupra şi le rulezi. Serveşti imediat.
Sursa http://www.taste.com.