Plachie de caras la cuptor

Plachie de caras la cuptor jpeg

De câteva zile aveam în minte plachia de caras la cuptor pe care obişnuia să mi-o prepare tatăl meu când încă stăteam acasă, în casa părinţilor mei. Şi acum, când merg în vizită, tata mă aşteaptă cu acest preparat. Îmi place mult şi nu numai pentru că îmi aduce aminte de anii minunaţi de acasă şi lipsiţi de griji. Şi papilele gustative sunt în culmea fericirii atunci când savurează acest preparat. Iată ce ingrediente sunt necesare pentru plachia de caras la cuptor şi cum se prepară:

Ingrediente pentru plachie de caras la cuptor:

- 5 caraşi mari; - 2 - 3 cepe; - 3 ardei roşii; - 1 ardei galben; - 1 ardei verde; - 1 ardei iute; - 400 de ml suc de roşii; - un pahar vin alb; - 7-8 căţei de usturoi; - pătrunjel; - 100 de ml ulei de floare soarelui; - 1-2 foi de dafin; - 1 morcov; - piper boabe; - sare.

Plachie de caras la cuptor – metoda de preparare:

Se curăţă peştele de solzi, se eviscerează, se taie în bucăţi şi apoi se spală bine. Se lasă puţin pe un tocător să se scurgă apa din el. Apoi se freacă fiecare bucată cu puţină sare şi se presară pe deasupra şi puţin piper.

Se ia o tavă, se pune în ea 100 de ml de ulei de floarea soarelui, apoi se adaugă bucăţile de peşte. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie fideluţă. Apoi, curăţăm şi spălăm ardeii (dar nu şi cel usturat).  Îi tocăm julienne. Şi ceapa şi ardeii se adaugă peste caras. Morcovul se spală, se curăţă şi se dă pe răzătoarea mare. Îl adăugăm peste peşte, ceapă şi ardei. Băgăm la cuptor.

După 30 de minute, se adaugă sucul de roşii, foile de dafin, piperul boabe, ardeiul iute şi usturoiul. Apoi, adăugăm vinul (alb, sec). Se mai lasă până ce se pătrunde peştele şi scade din sos - timp de 45 de minute, pe foc mic. La final, se presară pătrunjel tocat. Plachia de caras la cuptor merge de minune cu un pahar de vin alb, sec şi cu o garnitură de spanac.

Poftă bună!