Pui rumenit cu usturoi la tigaie
Simplu şi uşor de preparat, puiul rumenit cu usturoi la tigaie poate fi servit cu o salată verde.
Ingrediente
900 g piept de pui sau pulpe 250 g lapte bătut boia, după gust 1 căţel de usturoi, zdrobit 100 g făină 2 linguri amidon 1 linguriţă cimbru ulei sare piper
Mod de preparare – Pui rumenit cu usturoi la tigaie
Aşezi carnea într-o pungă resigilabilă. Adaugi laptele bătut, boia, usturoiul, sare şi piper, după gust. Laşi la marinat, la frigider, cel puţin 1 oră. Amesteci făina cu cimbrul, boia, sare şi piper. Scoţi puiul de la marinat, scurgi excesul de lichid, apoi îl dai prin compoziţia cu făină.
Într-o tigaie, rumeneşti carnea, în puţin ulei încins, 10-15 minute. Acoperi cu un capac dacă vrei ca puiul să iasă mai crocant. Serveşti după ce s-a răcit puţin.