Şniţel de pui cu parmezan şi broccoli
Dacă îţi place carnea în combinaţie cu brânzeturi, încearcă o reţetă de sniţel de pui cu parmezan şi mozzarella, la care adaugi şi broccoli, care va căpăta un gust foarte bun pregătit la cuptor.
Ingrediente
Pentru broccoli
1 broccoli
1 lingură ulei
sare
piper
Pentru şniţel
60 g făină
1 linguriţă usturoi pudră
1 ou
50 g pesmet
50 g parmezan ras
1 linguriţă oregano
3 bucăţi piept de pui
150 g sos marinara
50 g brânză mozzarella
sare
piper
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 220 °C. Pui bucheţelele de broccoli spălate, tăiate şi uscate într-o tavă şi le amesteci cu uleiul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Pui în 3 boluri, separat, făina combinată cu sare, piper şi usturoi, oul bătut şi un amestec de pesmet, oregano şi parmezan.
Baţi pieptul de pui ca pentru şniţele. Dai fiecare bucată de carne prin făină, apoi prin ou şi la final prin pesmet, până când este acoperită în totalitate. Aşezi lângă broccoli şi dai la cuptor, timp de 15 minute. Întorci pe partea cealaltă atât legumele cât şi carnea şi mai laşi încă 10 minute.
Torni pe fiecare bucată de pui sos marinara, în mod egal, şi presari mozzarella rasă. Întorci tava în cuptor, încă 5 minute, până când brânza se topeşte. Serveşti imediat.
Sursa http://www.rachelcooks.com