Supă de pui cu fidea și roșii
Te invităm la un bol din această supă, pentru a te bucura de un gust desăvârşit.
Ingrediente
1 piept de pui, tăiat cubulețe
2 linguri ulei
1 ceapă mare
2 căței de usturoi
1 conservă roșii tocate
2 morcovi
2 cartofi
70 g fidea subțire
6 căni supă de pui sau apă
sare și piper negru
boia dulce
cimbru
zeamă de lămâie, opțional
frunze proaspete de pătrunjel, pentru decor
Mod de preparare
Sotezi ceapa în 2 linguri de ulei 3 minute, adaugi usturoiul mărunțit și călești aproximativ 1 minut, până când eliberează aroma. Pui roșiile tocate, lași pe foc 5 minute, până când acestea încep să se descompună. Adaugi pieptul de pui, morcovii și cartofii tăiați cubulețe și amesteci bine.
Torni supa de pui sau apa și lași să fiarbă la foc mic 20-25 de minute, până când legumele sunt moi și pieptul de pui este gătit complet. Adaugi fideaua, condimentele, amesteci și mai lași pe foc circa 5 minute sau până când fideaua este complet fiartă. Ajustezi gustul cu sare și piper. Înainte de servire, poți adăuga zeamă de lămâie și o servești fierbinte, decorată cu frunze proaspete de pătrunjel.