Tocăniţă de varză murată cu carne de porc
Tocăniţa de varză murată cu carne de porc este mâncarea la care m-am gândit atunci când mi-am dat seama că mai am o varză murată în congelator. Şi cum varză călită nu mai avea chef să fac, m-am gândit că ar fi binevenită o tocăniţă de varză murată cu carne de porc pentru întreaga familie.
Tocăniţă de varză murată cu carne de porc - Ingrediente (4 porţii)
1,5 kg pulpă de porc 6 linguri ulei 4 cepe 2 ardei graşi roşii 2 linguri pastă de tomate 500 ml vin alb 200 g cartofi 300 g varză acră sare piper 1 lingură boia dulce 1 lingură boia iute 2 linguri maghiran uscat pătrunjel
Tocăniţă de varză murată cu carne de porc - Mod de preparare
Tai carnea cubuleţe şi o rumeneşti în ulei. O pui deoparte şi în grăsimea rămasă căleşti cepele tocate şi ardeii tăiaţi julien. Adaugi carnea, pasta de tomate, vinul, amesteci şi le laşi cu capacul pus peste oală.
După 10 minute, pui cartofii, varza tocată, boiaua, sare şi piper, după gust. Laşi totul să fiarbă la foc mic. După ce toate sunt pătrunse bine, verifici de condimente. Înainte să închizi focul, presari maghiran şi pătrunjel tocat.
foto: profimedia