Tocăniţă de vită cu bere

100914 guinessbeefstew1 jpeg

Berea este ideală în preparatele cu carne pentru că o frăgezeşte. Iată cum poţi face o delicioasă tocăniţă!

Ai nevoie de

4 linguri ulei

1 kg pulpă de vită tăiată cubuleţe

¼ cană făină

1 linguriţă sare

1 linguriţă piper

2 cepe mari tocate

4 căţei de usturoi pisaţi

1 lingură paste de tomate

4 căni supă de vită

500 ml bere neagră

2-3 cartofi

2 morcovi

Pătrunjel tocat

Pune într-un vas făină, sare , piper şi cubuleţele de carne şi amestecă. Încinge uleiul într-o tigaie şi pune carnea de vită. Las-o să se prăjească pe toate părţile timp de 5 minute, amestecând constant. Scoate carnea de vită şi pune în loc ceapa, usturoiul şi condimente după gust. Când ceapa este uşor transparentă adaugă pasta de tomate, supa şi berea. Pune din nou carnea, iar când începe să fiarbă dă focul mic şi acoperă cu un capac. După o oră dă capacul la o parte, iar când lichidul scade la jumătate adaugă morcovul şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Înainte să serveşti presară pe deasupra pătrunjel.

Sursa foto http://www.jasonscooking.com

http://www.jasonscooking.com