Vemicelli cu pui

vemicelli cu pui jpg

Când vrei ceva special pentru tine şi familia ta, nu ezita să încerci această reţetă.

Ingrediente

200 g tăieței de orez

1 piept pui, tăiat fâșii

2 căței de usturoi, mărunțiți

4 bucăți sparanghel

ceapă verde

2 căței de usturoi, mărunțiți

2 ouă frunze de kale

2 linguri sos de soia light

1 lingură ulei vegetal

sare și piper

sos de soia dulce

Mod de preparare

Pui tăiețeii într-un bol cu apă fierbinte și-i lași la înmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce s-au hidratat, îi scurgi bine.

Încingi uleiul într-un wok la foc mediu, adaugi pieptul de pui și-l prăjești până când se rumenește. Îl scoți din tigaie și îl pui într-o farfurie.

În aceeași tigaie, adaugi ceapa tocată grosier, sparanghelul tăiat fâșii și usturoiul, și le călești până când devin moi, apoi pui frunzele de kale tocate și continui să gătești până când se înmoaie ușor. Împingi legumele către marginea wokului și spargi ouăle în mijloc. Amesteci ouăle până când sunt bine făcute și se amestecă cu legumele.

Adaugi tăiețeii de orez și pieptul de pui și torni sosul dulce și sosul de soia, amesteci bine pentru a combina toate ingredientele. Gătești amestecul încă 2-3 minute și servești cald.