Vită cu orez, reţeta italiană
In doar 25 minute poţi pregăti o cină consistentă şi gustoasă pentru o seară din timpul săptămânii pe care o va aprecia toată familia ta!
De ce ai nevoie:
- 1/2 ceapă tocată
- 500 g carne de vită bucăţele
- 400 g roşii tocate
- o cană şi jumătate de legume congelate (mix de mazăre şi morcovi)
- 3/4 cană de orez alb
- 2 căni de supă de vită
- oregano uscat
- usturoi uscat
- busuioc
- piper
- 300 g brânză mozzarella rasă
- pătrunjel, opţional
Rumeneşti bine carnea de vită şi ceapa într-o tigaie mare sau cratiţă. Adaugi roşiile, amestecul de legume, orezul, supa de vită, oregano, usturoi, busuioc şi piper, după gust. Amesteci ca să le combini şi laşi până clocoteşte uşor. Reduci focul, acoperi şi laşi să fiarbă până se înmoaie orezul. Pune deasupra brânza mozzarella. Acoperă cu capacul până când brânza se topeşte. Presară pătrunjel tocat dacă doreşti.
Sursa: https://iwashyoudry.com