Dovlecei cu parmezan şi lămâie

dovlecei lamaie parmezan jpeg

E atât de simplu şi de gustos, încât nici nu o să-ţi vină să crezi! Trebuie doar să încerci!

Dificultate mică Preparare 15' Pentru 4 porţii

Ingrediente

3 linguri unt

2 căţei de usturoi pisaţi

4 dovlecei, tăiat în felii foarte subţiri

1/2 linguriţă cimbru

coaja răzuită de la o lămâie

sare

piper

1/4 cană parmezan răzuit

2 linguri de zeamă de lămâie

Mod de preparare

Topeşte untul într-o tigaie mare la flacără medie. Adaugă usturoiul în tigaie şi lasă pe foc, amestecând incontinuu, cam 1 minut.

Adaugă feliile de dovlecel, cimbrul şi coaja de lămâie. Lasă pe foc până când dovleceii capătă o culoare aurie, nu mai mult de 2-3 minute şi amestecă rar. Asezonează cu sare şi piper, după gust.

Serveşte imediat după ce ai presărat parmezanul răzuit şi ai stropit cu zeamă de lămâie.

sursa: http://damndelicious.net