Gustare cu legume picante

gustare legume picante jpeg

Iţi place mâncarea mai picantă? Atunci, pregăteşte aceste lipii cu legume picante.

Ingrediente

4 lipii arăbeşti 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ardei iute ½ vânătă mică 5 ciuperci potrivite 1 ceapă roşie 1 dovlecel 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline maghiran pătrunjel verde mărar verde sare piper crenguţe verzi de busuioc pentru decorat

Mod de preparare

Se curăţă legumele, se taie ceapa mărunt, vânăta cuburi, dovlecelul rondele, ciupercile în sferturi, iar ardeii se taie fâşii. Se călesc toate legumele în ulei bine încins, se adaugă usturoiul zdrobit şi ardeiul iute tăiat felii foarte subţiri. Se condimentează cu ierburi aromate, sare şi piper, după gust.

Se pune pe fiecare lipie câte o porţie de legume, se rulează şi se servesc calde, decorate cu crenguţe verzi de busuioc.

sursa foto: Shutterstock