Iahnie de fasole

iahnie fasole jpeg

Niciodată nu ne săturăm de iahnie de fasole. Iar dacă mai şi nişte murături prin borcane, devine mâncarea cea mai simplă dar bună de te lingi pe degete.

Ingrediente

300 g fasole boabe 2 cepe 1 ardei gras 2 linguri pastă de roşii 2 linguri ulei 1 foaie de dafin 1 ramură de cimbru proaspăt sau uscat 1 linguriţă zahăr sare piper

Cum se prepară

Se pune fasolea la înmuiat cu o seară înainte. Se fierbe în ­două ape. Se acoperă din nou cu apă caldă, se adaugă sare, foaia de dafin, crenguţa de cimbru, zahărul şi se lasă să fiarbă până când boabele sunt aproape pătrunse. Separat, se căleşte în ulei încins ceapa tocată mărunt îm­preună cu ardeiul curăţat de seminţe şi tăiat mărunt. Se stinge cu pasta de roşii diluată cu 50 ml apă caldă şi se lasă la fiert 5 minute, ­după care se toarnă peste fasole. Se potriveşte din nou gustul de sare şi piper şi se pune vasul la cuptor, pentru circa 15-20 de minute, până scade bine. Se serveşte cu ardei iute, cu murături sau cu salată asortată de primăvară.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg