Omletă cu spanac şi ciuperci

Există „n“ variante de a combina ouăle cu legume într-o delicioasă omletă. Iată propunerea noastră de azi:
Dificultate mică Preparare 40' Pentru 4 porţii Ingrediente
6 ouă
200 g spanac
4 ciuperci
4 linguri smântână
1 ceapă roşie
2-3 codiţe de ceapă verde
20 g unt
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
Mod de preparare
Cureţi ceapa roşie şi ciupercile, le speli, le feliezi şi le căleşti în unt topit amestecat cu ulei de măsline.
Separat, speli spanacul sub jet de apă rece, îl scurgi bine şi îl opăreşti în apă cu sare 2-3 minute. Îl scurgi din nou, îl toci mărunt şi îl amesteci cu ceapa şi ciupercile călite.
Baţi ouăle împreună cu smântâna, sare şi piper, după gust, apoi le torni în tigaie peste spanac şi ciuperci. Le laşi să se coacă, la foc potrivit, rumenind-o pe ambele părţi. Serveşti
omleta caldă, garnisită cu codiţe de ceapă verde. Dacă doreşti, poţi face într-o tigaie mică patru miniomlete.
sursa foto: Shutterstock