Paste cu sos pesto şi ardei

Cui nu-i place aromatul sos pesto? Iar dacă mai adăugăm şi ardei, vom obţine un preparat absolut delicios. Aşadar, uite reţeta de paste cu sos pesto şi ardei.
De ce ai nevoie pentru paste cu sos pesto şi ardei
Pentru paste
4 linguri ulei
200 g paste
3 ardei
1 praf de sare
Pentru sosul alb
2 linguri unt
2 linguri făină
250 ml lapte
Pentru sosul pesto
1 mână frunze proaspete de busuioc
4 căţei de usturoi
2 linguri parmezan
10 alune
ulei de măsline
Cum se prepară paste cu sos pesto şi ardei
Pui într-un mojar toate ingredientele pentru sosul pesto, cu excepţia uleiului de măsline. Le zdrobeşti până obţii o pastă, după care adaugi ulei de măsline puţin câte puţin până are consistenţa dorită.
Între timp, separat, fierbi pastele în apă cu sare, iar când sunt aproape fierte le scurgi şi le treci pe sub un jet de apă rece.
Pentru sosul alb, topeşti untul, adaugi făina şi amesteci ca să nu se formeze cocoloaşe. Când făina devine aurie torni laptele şi un praf de sare şi ţii pe foc, amestecând constant până se îngroşă.
În altă tigaie încingi uleiul şi căleşti ardeii tăiaţi cubuleţe. După 2-3 minute adaugi sosul pesto şi sosul alb. Asezonezi cu sare şi mai laşi să clocotească 1 minut. Pui pastele, amesteci şi serveşti.