Pateuri cu ciuperci
Ceapă caramelizată, ciuperci savuroase şi aluat de foitaj fraged. Aceste pateuri sunt un festin culinar şi le poţi transforma într-o reţetă de post. Poţi să faci mai multe feluri, iar după preferinţe, să adaugi carne ori diverse legume.;
- Porții: 4
- Timp total: 50 min
- Pregătire: 20 min
- Gătire: 30 min
- Categorie: aperitive
Ingrediente
4 linguri unt
2 linguri ulei
500 g ciuperci
2 cepe
1 vârf de cuţit cimbru
1 lingură oţet balsamic
Sare, piper
100 g brânză tare rasă
1 pachet aluat foitaj
1 ou
Mod de preparare
Încinge 1 lingură de ulei cu una de unt şi căleşte 5 minute ciupercile tocate mărunt. Răstoarnă-le într-un vas. Pune în tigaie restul de ulei şi de unt şi căleşte ceapa. Adaugă cimbrul şi ţine pe foc până se caramelizează ceapa. Toarnă oţetul balsamic şi stinge focul. Încorporează ciupercile şi amestecă. Aşază hârtie de copt în tavă şi dă drumul la cuptor.
Taie aluatul pătrăţele, pe care le ungi cu ou bătut. Pune câte o lingură de umplutură şi dă-le la cuptor pentru 25 de minute sau devin uşor arămii.
Sursa foto http://www.littlespicejar.com