Quiche de praz
Se face ușor, iar aroma de praz îţi va răsfăţa complet papilele gustative.
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină
1 gălbenuș
125 g unt rece
3 linguri apă foarte rece sare
Pentru umplutură
3 fire de praz
100 g baby spanac
4 căței de usturoi
3 ouă
100 g brânză cheddar, rasă
100 g chefir
2 linguri ulei
sare
piper
pătrunjel, pentru decor
Mod de preparare
Pentru aluat, cerni făina într-un castron, adaugi un praf de sare și untul mărunțit. Frămânți cu degetele până când obții un aluat sfărâmicios, apoi încorporezi gălbenușul bătut separat și apa. Frămânți și aduni aluatul într-o bilă, îl înfășori în folie alimentară și îl dai la frigider cel puțin 30 de minute.
După expirarea timpului, îl scoți de la rece, îl întinzi cu sucitorul și îl așezi într-o tavă rotundă, tapetată. Îl înțepi din loc în loc și îl coci 15 minute la cuptorul încins în prealabil.
Pentru umplutură, speli sub jet de apă prazul și-l tai rondele. Mărunțești usturoiul, încingi uleiul și călești usturoiul câteva minute, apoi adaugi prazul, păstrezi câteva rondele și îl ții până se înmoaie, amestecând constant. Pui spanacul și mai lași câteva minute, apoi dai umplutura deoparte.
Într-un bol, bați bine ouăle cu chefirul, răstorni umplutura, brânza rasă și potrivești gustul de sare și de piper.
Torni umplutura în aluatul copt de quiche, așezi din loc în loc rondelele de praz păstrate și dai tava la cuptorul încins până când se coace.
O servești decorată cu frunzulițe de pătrunjel.