Roşii umplute cu ciuperci (de post)

Poţi aşeza roşiile umplute pe o tavă unsă cu puţin ulei, pe care o dai la cuptor, 20 de minute, la foc mic. Aceste roşii umplute cu ciuperci se servesc calde.
Ingrediente
10-12 roşii mijlocii 6-8 ciuperci 3 linguri ulei 1 ceapă 4-5 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper
Mod de preparare
Speli roşiile, le tai capacul şi le goleşti de miez. Înlături seminţele şi toci pulpa cubuleţe mici. Laşi roşiile golite la scurs. Între timp, speli ciupercile, le toci şi le pui la călit în ulei.
Adaugi ceapa şi usturoiul tăiate mărunt, sarea şi piperul după gust. Laşi să fiarbă, la foc mic, 20 de minute.
După ce amestecul s-a răcit, pui pulpa de roşii şi pătrunjelul mărunţit, omogenizezi, apoi umpli roşiile. Le decorezi cu frunze de pătrunjel. Aşezi aceste roşii umplute cu ciuperci pe un platou şi le ţii la rece 1 oră înainte de a le servi.