Salată de legume marinate

Vrei să încerci o salată numai bună pentru zilele călduroase de vară dar şi care să îţi facă ziua mai plăcută?Iată reţeta!
Ingrediente 3 căni morcovi tăiaţi fideluţă (julienne) 2 căni zucchini tăiaţi fideluţă (julienne) 1 cană ceapă roşie tăiată fideluţă ( julienne) ½ cană ardei gras roşu tăiat fideluţă (julienne)
Dressing
¼ cană oţet din vin roşu
2 linguri parmezan proaspăt ras
2 linguri pătrunjel proaspăt tocat
1 lingură ulei de măsline
1 lingură apă
¼ linguriţă busuioc uscat
¼ linguriţă sare
piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare
Pune morcovii într-un bol special pentru cuptorul cu microunde şi acoperă-l cu folie de plastic. Bagă bolul la cuptorul cu microunde pentru 1 minut şi jumătate la temperatură ridicată sau până când morcovii capătă o textură crocantă. Scoate bolul din cuptorul cu microunde, îndepărtează folia şi lasă-i să se răcească.
Repetă procedeul şi cu zucchini. Pune zucchinii într-un bol special pentru cuptorul cu microunde şi acoperă-l cu folie de plastic. Bagă bolul la cuptorul cu microunde pentru 1 minut şi jumătate la temperatură ridicată sau până când zucchinii capătă o textură crocantă. Scoate bolul din cuptorul cu microunde, îndepărtează folia şi lasă-i să se răcească.
Într-un bol mare amestecă zucchinii, morcovii ceapa şi ardeiul gras roşu.
Într-un bol mic, amestecă ingredientele pentru dressing.
Adaugă dressingul peste legume şi amestecă-le.
Acoperă salata cu folie de plastic şi las-o la marinat în frigider pentru 2-3 ore. La jumătatea acestor 2-3 ore mai amestecă puţin ingredientele.
Amestecă încă odată ingredientele înainte de servire. Serveşte-o rece.
sursa: www.thekitchensnob.com