Salată de legume marinate

vegetable salad 2 jpeg

Vrei să încerci o salată numai bună pentru zilele călduroase de vară dar şi care să îţi facă ziua mai plăcută?Iată reţeta!

Ingrediente 3 căni morcovi tăiaţi fideluţă (julienne) 2 căni zucchini tăiaţi fideluţă (julienne) 1 cană ceapă roşie tăiată fideluţă ( julienne) ½ cană ardei gras roşu tăiat fideluţă (julienne)

Dressing

¼ cană oţet din vin roşu

2 linguri parmezan proaspăt ras

2 linguri pătrunjel proaspăt tocat

1 lingură ulei de măsline

1 lingură apă

¼ linguriţă busuioc uscat

¼ linguriţă sare

piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Pune morcovii într-un bol special pentru cuptorul cu microunde şi acoperă-l cu folie de plastic. Bagă bolul la cuptorul cu microunde pentru 1 minut şi jumătate la temperatură ridicată sau până când morcovii capătă o textură crocantă. Scoate bolul din cuptorul cu microunde, îndepărtează folia şi lasă-i să se răcească.

Repetă procedeul şi cu zucchini. Pune zucchinii într-un bol special pentru cuptorul cu microunde şi acoperă-l cu folie de plastic. Bagă bolul la cuptorul cu microunde pentru 1 minut şi jumătate la temperatură ridicată sau până când zucchinii capătă o textură crocantă. Scoate bolul din cuptorul cu microunde, îndepărtează folia şi lasă-i să se răcească.

Într-un bol mare amestecă zucchinii, morcovii ceapa şi ardeiul gras roşu.

Într-un bol mic, amestecă ingredientele pentru dressing.

Adaugă dressingul peste legume şi amestecă-le.

Acoperă salata cu folie de plastic şi las-o la marinat în frigider pentru 2-3 ore. La jumătatea acestor 2-3 ore mai amestecă puţin ingredientele.

Amestecă încă odată ingredientele înainte de servire. Serveşte-o rece.

sursa: www.thekitchensnob.com