Supă-cremă de cartofi

Deşi la noi ciorba de cartofi este unul dintre cele mai des întâlnite preparate, poţi testa şi varianta cremoasă, supa cremă de cartofi.
Ai nevoie de
6 cartofi
sare
½ cană lapte
2 linguri unt
4 căni supă de legume
Piper
½ cană făină de porumb
1 cană şi jumătate bere
1 cană smântână
1 cană şi jumătate brânză rasă
4 felii bacon
Curăţă cartofii şi pune-i la fiert în apă cu sare. După 10 minute scurge apa. Adaugă laptele şi untul şi zdrobeşte-i. Adaugă supa de legume, sare, piper şi găteşte 15 minute. Într-un vas amestecă berea cu făina de porumb. Adaugă smântâna şi toarnă peste supă. Mai lasă pe foc alte 15 minute, până supa se îngroaşă. Dă focul mai mic şi pune brânza. Amestecă, stinge focul şi acoperă vasul cu un capac. Presară înainte de servire bucăţi de bacon.
Sursa foto http://www.cookingandbeer.com