Tartă cu fenicul şi roşii

tarta fenicul rosii jpeg

Aromat şi crocant, feniculul e prezent în rafturile multor magazine. Dacă nu l-ai gustat până acum, descoperă-i gustul interesant gătind această reţetă.

Ingrediente

Pentru aluat 250 g făină 1 vârf de cuţit praf de copt 125 g unt 1 ou

1 bulb de fenicul

15 roşii mici

2 legături cu ceapă verde

1 ceapă albă

150 g telemea veche

3 linguri de ulei de măsline

½ legătură pătrunjel

sare

piper

Preparare

Faci întâi aluatul de tartă pentru care amesteci toate ingredientele menţionate. Aluatul este de tip sfărâmicios şi, după ce ai încorporat bine toate ingredientele, îl aduni sub forma unei bile, îl înveleşti în folie şi îl dai la rece pentru 30 de minute. În acest timp te ocupi de umplutură şi pentru aceasta pui la călit în ulei întâi cepele. După ce acestea s-au înmuiat, adaugi feniculul curăţat şi tăiat peştişori. Laşi totul pe foc să se înmoaie şi culoarea să devină aurie. Potriveşti de sare şi piper, pui şi pătrunjelul şi iei de pe foc. Laşi să se răcorească puţin şi adaugi brânza trecută prin răzătoare.

Scoţi aluatul de la frigider, îl întinzi cu sucitorul şi aşezi foaia într-o tavă rotundă cu perete detaşabil. O dai la copt pentru 20 de minute, până devine aurie. O scoţi de pe foc şi pui umplutura de fenicul. Deasupra aşezi roşioarele şi dai din nou la cuptor pentru 15 minute. O serveşti după ce s-a răcit puţin.