Tartă cu roşii şi ceapă

Poţi mânca roşiile oricum: în salată, coapte, în mâncare, în supă rece sau caldă. Noi te invităm la o delicioasă tartă cu roşii şi ceapă. Ce zici? Îţi face cu ochiul?
Dificultate mică Preparare 90' Pentru 8 porţii
Ingrediente
1 kg roşii potrivite
ulei de măsline
500 g ceapă
1 lingură de zahăr brun
50 g seminţe de pin
1 lingură frunze de cimbru tocate
500 g aluat de patiserie
2 linguri parmezan ras pentru decor
sare
piper
Mod de preparare
Speli roşiile, le usuci cu şerveţele de hârtie şi le tai jumătăţi. Aşezi roşiile cu partea tăiată în sus pe o tavă cu hârtie de copt. Le stropeşti cu puţin ulei de măsline şi le presari cu sare şi piper, după gust. Le introduci în cuptorul încins la 160° C pentru 30 de minute.
Încingi două linguri de ulei într-o cratiţă şi căleşti ceapa tăiată julien. Asezonezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi până se înmoaie, amestecând frecvent. Adaugi zahărul brun şi laşi un minut. Ceapa se va carameliza.
Întinzi aluatul în foaie rotundă de 1 cm grosime şi o tai puţin pe margini cu o rolă zimţată. Aşezi foaia într-o formă rotundă cu hârtie de copt şi o înţepi din loc în loc cu o furculiţă.
Împrăştii ceapa caramelizată peste blat, aşezi roşiile, presari seminţele de pin şi cimbrul.
O introduci în cuptorul încins la 180° C timp de 30 de minute. O laşi să se răcorească în formă, o scoţi şi o serveşti presărată cu parmezan.