Terină cu urdă şi spanac

terina spanac urda jpeg

Cu sau fără carne, proaspăt sau congelat, însoţit de tot felul de brânzeturi, sub formă de salată, ruladă, terină ori plăcintă, spanacul este preferatul multor gospodine în bucătărie. Iată propunerea noastră:

Dificultate mică Preparare 90' Pentru 8 porţii Ingrediente

500 g spanac

1 ceapă

3 căţei de usturoi (sau 1 mănunchi de leurdă verde)

2 linguri ulei de măsline

200 ml lapte dulce

300 g urdă

300 g telemea de vacă

3 ouă

sare

piper

roşii cherry pentru decor

Mod de preparare

Tai mărunt ceapa şi usturoiul (sau leurda), le căleşti în ulei încins două minute, apoi adaugi spanacul spălat, scurs, tăiat fâşii şi continui călirea încă cinci minute. Adaugi jumătate din

cantitatea de lapte şi le laşi să fiarbă circa 10 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, după care iei vasul de pe foc.

Baţi ouăle cu restul de lapte, adaugi urda fărâmiţată şi amesteci cu compoziţia de spanac. Torni jumătate din compoziţie într-o formă de cozonac tapetată cu folie de copt, adaugi apoi un strat de telemea de vacă rasă şi acoperi cu restul de spanac. Aşezi forma într-un vas cu apă care să acopere forma jumătate.

O introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute. Scoţi terina din cuptor, o laşi să se răcorească şi o răstorni cu atenţie pe un platou. O decorezi cu felii de roşii şi o serveşti tăiată felii groase, după ce se răceşte complet.

sursa foto: Photoland