Biscuiţi cu susan (boli cardiovasculare)

biscuiti cu susan jpeg

Bolnavilor de inimă li se recomandă mâncărurile gătite doar la cuptor, la rotisor sau fierte. Ei nu trebuie să consume mai mult de 200 g de carne pe zi, fie că este vorba de vită, pasăre sau de peşte. De asemenea, cantitatea de ulei nu trebuie să depăşească 5-8 linguri pe zi, iar aportul de sare (sodiu) trebuie să fie cât mai scăzut, pentru a nu favoriza creşterea tensiunii arteriale.

Ingrediente (1 tavă)

500 g făină 50 ml ulei 200 ml apă minerală 6 linguri seminţe de susan 1 lingură fulgi de ovăz 2 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare

Amesteci făina cu zahărul vanilat şi torni apa amestecată cu uleiul. La final, adaugi seminţele de susan şi fulgii de ovăz. Frămânţi până obţii un aluat omogen, care nu se mai ţine de mâini. Întinzi o foaie de aproximativ 1 cm şi decupezi biscuiţii, pe care-i aşezi într-o tavă cu hârtie de copt. Ţii tava la cuptor 15-20 de minute.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg