Curcan în sos de afine (tensiune arterială)

curcan cu sos de afine tensiune jpeg

Afinele au un amestec de potrivit de acid şi pectină ceea ce le face dulci şi aromate. Merg perfect cu cimbru, astfel încât acest fel de mâncare se va transformar într-unul absolut special.

Ingrediente

1/4 cană făină sare piper 500 g pulpă curcan 1 lingură ulei măsline 1/4 cană ceapă tocată 1 lingură cimbru proaspăt tocat 2 cănu afine 3 linguri oţet balsamic

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Amesteci făina, cu puţină sare şi piper într-o farfurie întinsă şi dai puiul prin acest amestec. Încingi uleiul într-o tigaie care poate fi băgată la cuptor. Pui carnea şi laşi pe foc până se rumeneşte pe ambele părţi, 3-5 minute. Apoi bagi vasul cu tot cu carne la cuptor şi laşi până este bine pătruns, cam 15-20 de minute. Transferi curcanul pe o farfurie şi acoperi ca să se păstreze cald.

Acelaşi vas îl pui pe foc mediu (ai grijă că este foarte fierbinte). Adaugi ceapa, amesteci din când în când, până când se rumenşte puţin. Adaugi afinele, oţetul şi încă puţină sare. Laşi pe foc şi amesteci din când în când, până se formează un sirop, după 4-5 minute. Feliezi carnea şi serveşti cu sosul de afine.