Friptură de curcan şi cartofi cu sos de miere şi muştar (imunitate)

friptura de curcan si cartofi cu miere si mustar jpeg

Cartofii, prazul şi curcanul se combină într-o savoare intensă când carnea se rumenşte cu miere, muştar şi curry. Nu uita de un pahar de vin alb, alături.

Ingrediente (4 porţii)

3 fire de praz, numai partea albă şi cea verde deschis, tocate fin 500 g cartofi, tăiaţi subţire 2 linguri ulei 1/2 linguriţă piper 1/4 linguriţă sare 3 linguri miere 3 linguri muştar 1 1/2 linguriţă curry 500 g carne de curcan

Mod de preparare

Încingi cuptorul şi ungi cu puţin ulei o tavă. Pui prazul tocat într-o strecurătoare, treci prin apă şi scurgi bine. Amesteci prazul, cartofii, 1 lingură de ulei, piperul şi sarea şi aşezi pe foaia de copt. Laşi în cuptor 15 minute, amestecând doar o dată.

Între timp, amesteci restul de ulei cu mierea, muştarul şi curry într-un vas mic. Presari piper şi sare peste ambele părţi ale fripturilor.

Dai focul mai încet şi amesteci prazul şi cartofii cu sos de muştar şi miere. Pui fripturile peste legume în tavă şi torni restul de sos peste fripturi. bagi iar în cuptor şi laşi până se pătrunde bine carnea iar cartofii sunt moi, 12-15 minute.

sursa: eatingwell.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg