Friptură de curcan şi cartofi cu sos de miere şi muştar (imunitate)

friptura de curcan si cartofi cu miere si mustar jpeg

Cartofii, prazul şi curcanul se combină într-o savoare intensă când carnea se rumenşte cu miere, muştar şi curry. Nu uita de un pahar de vin alb, alături.

Ingrediente (4 porţii)

3 fire de praz, numai partea albă şi cea verde deschis, tocate fin 500 g cartofi, tăiaţi subţire 2 linguri ulei 1/2 linguriţă piper 1/4 linguriţă sare 3 linguri miere 3 linguri muştar 1 1/2 linguriţă curry 500 g carne de curcan

Mod de preparare

Încingi cuptorul şi ungi cu puţin ulei o tavă. Pui prazul tocat într-o strecurătoare, treci prin apă şi scurgi bine. Amesteci prazul, cartofii, 1 lingură de ulei, piperul şi sarea şi aşezi pe foaia de copt. Laşi în cuptor 15 minute, amestecând doar o dată.

Între timp, amesteci restul de ulei cu mierea, muştarul şi curry într-un vas mic. Presari piper şi sare peste ambele părţi ale fripturilor.

Dai focul mai încet şi amesteci prazul şi cartofii cu sos de muştar şi miere. Pui fripturile peste legume în tavă şi torni restul de sos peste fripturi. bagi iar în cuptor şi laşi până se pătrunde bine carnea iar cartofii sunt moi, 12-15 minute.

sursa: eatingwell.com