Friptură de porc cu sos de zmeură şi ceapă murată (digestie)

Să transformi o banală friptură de porc într-un preparat deosebit nu e cine ştie ce filosofie. Trebuie doar puţină îndrăzneală şi câteva ingrediente proaspete şi aromate.
Ingrediente
4 căni apă rece 2-3 cepe mici, tăiate julien 4 linguri miere sare 1 foaie dafin 1 căţel usturoi, zdrobit 4 cotlete de porc 1/4 coţet de vin roşu 2 linguriţe cimbru proaspăt piper 3 căni zmeură proaspătă 1/2 cană vin alb 1 lingură oţet balsamic 1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare
Amesteci apa, 2/3 cană ceapă, 1/4 cană miere, sare, foaia de dafin şi usturoiul într-un vas mare şi o pungă mare de plastic care se poate sigila. Adaugi bucăţile de carne şi le laşi în pungă să se marineze minimum 2 ore şi maximum 8 ore).
Mixezi oţetul de vin roşu, cu 2 linguri de miere, 1 linguriţă de cimbru, sare şi piper într-un vas mai mic. Adaugi 2/3 cană de ceapă şi amesteci bine şi dai la frigider cât se marinează carnea. Cam cu 15 minute înainte de a fi gata să pregăteşti fripturile, mixează 1 1/2 cană de zmeură, restul de ceapă, vinul, oţetul balsamic şi piper într-un blender, până devine ca un piure. Dă sosul printr-o sită şi lasă-l să se scurgă într-un bol mic. Încorporează restul de cimbru.
Scoate carnea din pungă şi scurge-o bine. Presară pe ambele părţi sare şi piper. Pune o tihaie mare pe foc iute. Adaugi uleiul şi înclină tigaia pentru a acoperi toată suprafaţa. Pune bucăţile de carne şi lasă-le să se rumenească, 2-3 minute pe fiecare parte, apoi le pui pe o farfurie, şi acoperi cu folie pentru a le păstra calde.
Dai focul mai încet, adaugi sosul de zmeură şi laşi să fiarbă, amestecând mereu, până când sosul s-a redus la jumătate, cam în 3 minute. Pune din nou carnea în tigaie şi lasă la flacără medie, întorcându-le din când în când pentru a le acoperi cu sos, 1-2 minute. Scurge ceapa murată şi amestecă cu restul de zmeură. Serveşte fripruile cu sosul din tigaie şi cu ceapă murată şi zmeură pe deasupra.