Friptură marinată cu sos (fără gluten)

friptura cu sos fara gluten jpeg

Această reţetă te va pofti la masă numaidecât. Aşa că pregăteşte tacâmurile şi poftim la masă.

Ingrediente

1 roşie, tocată 1 ceapă, curăţată şi tăiată în patru 1/4 cană oţet de vin roşu 2 linguri măghiran proaspăt, tocat 1 lingură rozmarin proaspăt, tocat sare piper 700-800 g carne de vită

Mod de preparare

Pasează într-un blender roşia, ceapa, cu oţetul, măghiranul, rozmarinul, sare şi piper. Dai deoparte şi acoperi jumătate de cană din această compoziţie, pe care o bagi în frigider. Restul de piure îl pui într-o pungă bine sigilată în care pui şi carnea. Dai lafrigider minim 4 ore şi maxim o zi.

Încingi grătarul, îl ungi cu ulei şi scoţi carnea din marinată. Laşi carnea pe grătar 4-5 minute pe fiecare parte dacă o vrei mai în sânge, ori 6-7 minute dacă o vrei mai bine făcută. Când o întorci o poţi unge cu marinată. Când s-a făcut o ungi iar cu sos. Apoi, când s-a mai răcit, o tai fâşii şi o serveşti cu sosul din cană.