Lasagna cu quinoa (fără gluten)

lasagna de quinoa jpeg

Această variantă de lasagna, mai sănătoasă decât una clasică, are un strat de quinoa cu legume, brânză şi verdeaţă. Şi stai liniştită, nu este atât de săţioasă precum reţeta clasică, aşa că vei avea loc suficient pentru desert. Iar pentru cei care nu tolerează glutenul este reţeta ideală.

Ingrediente (8 porţii)

2 căni apă 1 cană quinoa 2 linguri ulei 1 cană ceapă tocată 1 cană ciuperci tăiate 2 căţei usturoi, pisaţi 2 căni sos de roşii 2 căni brânză de vaci slabă şi nesărată 1 ou bătut 1/4 cană parmezan răzuit 2 linguri busuioc proaspăt, tocat sau 1/2 linguriţă uscat 1 lingură oregano 2 căni dovlecei tăiaţi 2 căni spanac 1 1/2 căni mozzarella răzuită

Mod de preparare

Ungi cu ulei o tavă sau un vas de copt. Pui împreună apa şi quinoa într-o cratiţă medie. Laşi să clocotească. Dai focul mai încet, acoperi şi mai laşi pe foc 15 minute. Afânezi cu o furculiţă. Întinzi quinoa în mod egal pe suprafaţa tăvii ori a vasului.

Încingi cuptorul. Speli cratiţa, adaugi uleiul şi pui pe foc la flacără medie. Adaugi ceapa şi o sotezi, amestecând frecvent, cam 5-6 minute. Adaugi ciupercile şi laşi pe foc până se înmoaie, cam 3-4 minute. Adaugi usturoiul şi sosul de roşii. Amesteci. Laşi câteva minute apoi dai la o parte.

Amesteci brânza şi oul într-un vas mediu. ncorporezi parmezanul, busuiocul şi oregano. Întinzi o treime din sos peste quinoa. Faci un strat din dovlecei tăiaţi felii, apoi întinzi amestecul de brânză, apoi jumătate din restul de sos, apoi tot spanacul. termini cu restul de sos şi presari mozarella pe deasupra.

Laşi lasagna la cuptor până când se topeşte brânza şi se rumenlşte uşor pe margini, 35-40 de minute. Lasă să se odihnească 10 minute înainte de a mânca.