Piept de pui sotat cu sos cremos (obezitate)

Iată un sos delicios, căruia îi lipseşte un singur lucru: puţină pâine crocantă cu care să întingi în el. Cu ce să serveşti? Cu sparanghel ori conopidă opărite, piure de cartofi sau paste integrale şi un glas de vin.
Ingrediente (4 porţii)
4 bucăţi de piept de pui dezosate şi fără pieliţă sare 1/4 cană + 1 lingură făină 3 linguriţe ulei de măsline 2 cepe, tocate julien 1/2 cană vin alb sec 450 ml supă de pui 1/3 cană smântână slabă 1 lingură muştar 1/2 cană chives tocat
Mod de preparare
Pui carnea între două folii alimentare şi le baţi cu ciocănelul. Le asezonezi cu sare. Pui 1/4 cană de făină într-o farfurie şi treci bucăţile de pui prin ea. Îndepărtezi făina în exces.
Încingi 2 linguriţe de ulei într-o tigaie la foc mai iute. Pui carnea şi laşi pe foc până devine arămie, 1-2 minute pe fiecare parte. Pui pe o farfurie, acoperi şi păstrezi cald.
Încingi restul de ulei într-o cratiţă. Adaugi ceaapa şi laşi pe foc, amestecând continuu până devine arămie, 1-2 minute. Presară restul de făină şi amesteci. Adaugi vinul, supa şi puţină sare. Laşi să fiarbă şi să dea într-un clocot, amestecând mereu.
Reaşezi puiul îşi sucul lăsat în cratiţă, dai focul mic, laşi să bolborosească şi laşi pe foc până nu mai este de culoare roz în mijloc, cam 6 minute. Încorporezi smântâna şi muştarul. Pui şi chives şi acoperi carnea cu sos.
sursa: eatingwell.com