Pizza cu blat de conopidă (intoleranţă la gluten)

pizza cu rosii si cascaval jpeg

O reţetă mai inedită de pizza, gata în doar 30 de minute. Această reţetă de pizza cu blat de conopidă este mult mai sănătoasă decât varianta cu aluat de pâine.

De ce ai nevoie pentru pizza cu blat de conopidă

1 conopidă

50 g mozzarella

50 g parmezan

1 praf de sare

piper

1 praf pudră de ardei iute

1 lingură busioc uscat

1 linguriţă oregano

1 ou

Cum se prepară pizza cu blat de conopidă

Dai drumul la cuptor. Tai conopida bucheţele, o speli sub un jet de apă şi o pasezi în blender. Pui conopida într-un vas acoperit la cuptorul cu microunde, 2-3 minute. O pui într-un tifon şi o scurgi până nu mai lasă apă. O amesteci cu mozzarella rasă, parmezanul, sare, piper, pudra de ardei iute, busuioc şi oregano. Amesteci, adaugi oul şi omogenizezi. Pui blatul în forma tapetată şi îl dai la cuptor pentru 10-15 minute. Presari pe deasupra ce umplutură pentru pizza doreşti şi o mai dai la cuptor încă 10 minute.