Pizza mediteraneană din conopidă (intoleranţă la gluten)

pizza mediteranean cu conopida jpeg

Este impropriu să fie numită pizza, dar de fapt, după cum ai să vezi, o poţi numi şi aşa. Este recomandată în primul rând celor care suferă de intoleranţă la gluten.

Ingrediente

1 conopidă, spălată şi porţionată în mici bucheţele 1 lingură + 1 linguriţă de ulei de măsline sare 1 lămâie roşii uscate în ulei, scurse şi tocate 1/3 cană măsline, feliate 1 ou, bătut 1 cană mozzarella răzuită 1/2 linguriţă oregano uscat piper 1/4 cană busuioc tocat fin

Mod de preparare

Încingi cuptorul. tapetezi o formă de pizza sau o tavă cu hârtie de copt. Pui conopida într-un blender şi mixezi până se fărâmiţează. Transferi într-o tigaie mare şi adaugi 1 lingură ulei şi sare. laşi pe foc la flacără medie, amestecând des, până când se înmoaie conopida, dar nu o lasă să devină arămie, cam 8-10 minute. Transferi într-un vas mare pentru a se răci cel puţin 10 minute.

Între timp, cu un cuţit ascuţit, îndepărtezi coaja şi pieliţa albicioasă a lămâii şi tai bucăţi într-un bol. Scurgi sucul şi îl foloseşti la altceva. Adaugi roşiile şi măslinele peste bucăţile de lămâie şi amesteci. Adaugi oul, brânza şi oregano peste conopidă. Amesteci. Întinzi compoziţia peste hârtia de copt. Stropeşti cu restul de ulei pe deasupra.

Laşi pizza la cuptor până se rumeneşte, 10-14 minute. Pui amestecul de lămie şi măsline pe deasupra, presari piper şi laşi în continuare la cuptor încă 8-14 minute. Presari busuioc pe deasupra. tai în felii şi serveşti.