Prăjitură cu brânză fără coacere

No baked cake with grapes jpeg

Cu un aspect inedit şi un gust pe măsură, prăjitura cu brânză fără coacere va deveni una din preferatele tale.

Ingrediente Pentru cremă 400 g cremă de brânză 150 ml frişcă lichidă 3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 6 foi de gelatină 1 lingură zeamă de lămâie Pentru decor 400 g struguri 2 plicuri tort-gelee transparent 500 ml suc de struguri

Mod de preparare

Hidratezi gelatina în 100 ml de apă rece 10-15 minute, apoi o scurgi şi o pui la înmuiat, pe baie de aburi, până devine o pastă. Separat, amesteci brânza cu zeama de lămâie, zahărul, pliculeţul de zahăr vanilat şi frişca lichidă. Adaugi gelatina răcită. Torni amestecul într-o tavă cu pereţii detaşabili pe care o dai la frigider o oră.

Pentru a pregăti decorul, prepari cele două plicuri de tort-gelee conform instrucţiunilor de pe ambalaj împreună cu sucul de struguri. Deasupra cremei de brânză aşezi bobiţele de struguri tăiate pe jumătate, apoi torni amestecul de tort-gelee. Dai prăjitura la frigider 5-6 ore.