Prăjitură cu cremă de brânză şi blat de cacao

prajitura cu crema de branza si blat de cacao jpeg

Pentru această reţetă de prăjitură cu cremă de brânză şi blat de cacao ai nevoie de o mână de stafide. Gustul de îmbogăţeşte astfel şi poţi însoţi o felie din această prăjitură cu o cafea caldă sau un ceai de fructe.

Prăjitură cu cremă de brânză şi blat de cacao - Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 5 ouă 200 g zahăr 250 g făină 2 linguri cacao coaja rasă de la 1 lămâie 5 linguri unt 100 g stafide

300 g brânză de vaci

250 ml smântână pentru frişcă

5 linguri zahăr pudră

3 ouă

1 lingură făină

Prăjitură cu cremă de brânză şi blat de cacao - Mod de preparare

Pentru aluat, separi ouăle, iar albuşurile le baţi spumă cu zahărul. Ulterior, adaugi gălbenuşurile, în care încorporezi, ca la maioneză, untul topit, coaja rasă de lămâie, stafidele şi omogenizezi.

Adaugi şi făina, în ploaie. Separi aluatul în două boluri, iar în unul pui pudra de cacao. Aşezi aluatul cu cacao într-o tavă tapetată. Pentru cremă, mixezi brânza cu smântâna, ouăle bătute, făina şi zahărul pudră. Torni umplutura peste primul blat, iar deasupra întinzi aluatul simplu. Dai prăjitura la cuptor până se rumeneşte.

sursa: Profimedia