Prăjitură cu morcovi, fără zahăr

Morcovii conţin o cantitate mare de fructoză, adică zahăr în stare naturală, aşadar pot înlocui zahărul prelucrat. Din ei poţi face cea mai bună prăjitură cu morcovi.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu morcovi
Pentru prăjitură
250 g făină
200 g fulgi de cocos
100 ml apă
4 ouă
400 g morcovi raşi
200 ml ulei
1 plic praf de copt
1 linguriţă scorţişoară
îndulcitor, după gust
1 praf de sare
Pentru glazură
300 g cremă de brânză
6 linguri unt
1 linguriţă esenţă de vanilie
Cum se prepară prăjitura
Tapetezi o tavă şi dai drumul la cuptor. Combini făina cu praful de copt, sarea şi scorţişoara. Adaugi fulgii de nucă de cocos, morcovii, uleiul şi apa şi amesteci până obţii o compoziţie mai groasă şi de consistenţa unei paste. Adaugi ouăle, unul câte unul, îndulcitorul şi omogenizezi. Torni compoziţia în tavă, o nivelezi şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. O laşi la răcit.
Pentru glazură, mixezi crema de brânză cu untul la temperatura camerei şi adaugi la final esenţa de vanilie
Întinzi glazura peste prăjitură şi o porţionezi.