Prăjitură cu morcovi şi nuci

profimedia 0032698142 jpeg

Vrei să încerci o prăjitură inedită? Iată o reţetă cu morcovi, nuci, stafide şi mirodenii.

De ce ai nevoie ca să prepari prăjitură cu morcovi şi nuci:

Pentru blat: 3 ouă 170 g zahăr 90 ml ulei 200 g morcov ras 100 g stafide 180 g făină 150 g nuci zdrobite 2/3 linguriţă bicarbonat stins 1/2 linguriţă scorţişoară 1/3 linguriţă nucşoară

200 g zahăr pudră

2 linguri zeamă de lămâie

nuci

morcovi din marţipan, opţional

Cum prepari prăjitură cu morcovi şi nuci:

Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul până devin spumă. Amesteci făina cernută cu scorţişoara şi cu nucşoara. Înmoi stafidele în apă caldă 15 minute, le scoţi pe un prosop de hârtie şi le amesteci cu o lingură de făină. Peste ouă, adaugi uleiul, morcovul, stafidele şi nucile, apoi bicarbonatul stins separat. Pui făina treptat şi amesteci cu o lingură, de sus în jos, până se omogenizează.

Torni aluatul într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 45 de minute. Pentru decor, storci zeama de lămâie,apoi o baţi cu zahărul pudră. Torni glazura peste prăjitură. Decorezi desertul cu nuci şi, dacă vrei, cu morcovi din marţipan.