Prăjitură cu piersici (boli gastrice)

Alimentele interzise în bolile gastrointestinale, aşa cum sunt ulcerul şi gastrita, sunt: cafeaua, ciocolata, sucurile carbogazoase, fasolea uscată, carnea prăjită, fructele şi legumele crude şi produsele din cereale integrale.
Ai nevoie de (1 tavă)
Pentru aluat 250 g făină ½ pliculeţ praf de copt 4 ouă 100 ml ulei 100 ml lapte 250 g zahăr pudră
1 kg brânză de vaci
300 g smântână slabă
4 ouă
zahăr, după gust
300 g piersici din compot (jumatăţi)
frunze de mentă (pentru ornat)
Mod de preparare
Pentru aluat, combini praful de copt cu făina. Separi gălbenuşurile de albuşuri şi freci gălbenuşurile cu zahărul. Când ai obţinut o spumă albă torni, în fir subţire, uleiul şi laptele, apoi adaugi făina în ploaie şi omogenizezi. Baţi albuşurile spumă, le încorporezi în aluat şi îl torni într-o tavă tapetată.
Pentru umplutură, amesteci brânza scursă, smântâna, ouăle şi zahărul. Torni umplutura peste aluatul din tavă, apoi aşezi piersicile. Dai prăjitura la copt 35-40 de minute, la foc mediu, până când aluatul s-a rumenit, iar brânza s-a întărit puţin. O laşi la rece, apoi, dacă vrei, o ornezi cu frunze de mentă.