Prăjitură cu piersici (boli gastrice)

prajitura cu piersici jpeg

Alimentele interzise în bolile gastrointestinale, aşa cum sunt ulcerul şi gastrita, sunt: cafeaua, ciocolata, sucurile carbogazoase, fasolea uscată, carnea prăjită, fructele şi legumele crude şi produsele din cereale integrale.

Ai nevoie de (1 tavă)

Pentru aluat 250 g făină ½ pliculeţ praf de copt 4 ouă 100 ml ulei 100 ml lapte 250 g zahăr pudră

1 kg brânză de vaci

300 g smântână slabă

4 ouă

zahăr, după gust

300 g piersici din compot (jumatăţi)

frunze de mentă (pentru ornat)

Mod de preparare

Pentru aluat, combini praful de copt cu făina. Separi gălbenuşurile de albuşuri şi freci gălbenuşurile cu zahărul. Când ai obţinut o spumă albă torni, în fir subţire, uleiul şi laptele, apoi adaugi făina în ploaie şi omogenizezi. Baţi albuşurile spumă, le încorporezi în aluat şi îl torni într-o tavă tapetată.

Pentru umplutură, amesteci brânza scursă, smântâna, ouăle şi zahărul. Torni umplutura peste aluatul din tavă, apoi aşezi piersicile. Dai prăjitura la copt 35-40 de minute, la foc mediu, până când aluatul s-a rumenit, iar brânza s-a întărit puţin. O laşi la rece, apoi, dacă vrei, o ornezi cu frunze de mentă.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg