Prăjitură cu portocale fără făină (intoleranţă la gluten)

Ai intoleranţă la gluten sau pur şi simplu vrei să mai scazi numărul de carbohidraţi din mâncare? Atunci ai toate motivele să încerci acest desert irezistibil, prăjitură cu portocale fără făină.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu portocale fără făină
2 portocale
120 g zahăr
5 ouă
250 g migdale
½ lingură bicarbonat de sodiu
Cum se prepară prăjitură cu portocale fără zahăr
Spală portocalele şi pune-le la fiert acoperite cu apă, două ore. Scurge siropul şi lasă portocalele să se răcească. Dă drumul la cuptor şi aşază hârtie de copt într-o formă rotundă. Curăţă portocalele, dă la o parte sâmburii şi pasează-le în blender. Bate zahărul cu ouăle până se dizolvă şi combină-le cu pulpa de portocale. Zdrobeşte migdalele, până devin ca făina şi amestecă-le cu bicarbonatul de sodiu. Amestecă toate ingredientele şi pune-le în formă. Nivelează şi dă la cuptor până trece prăjitura testul scobitorii.