Pulpe de pui. Reţetă turcească (digestie)

pulpe pui digestie jpeg

Aciditatea iaurtului ajută la frăgezirea cărnii de pui şi o păstrează moale. Poţi înlocui boiaua iute cu cea dulce sau cu piper roşu. Este o reţetă foarte bună celor care au probleme digestive.

Ingrediente (4 porţii) 8 pulpe superioare de pui, fără pieliţe şi fără grăsime 1 lingură zeamă lămâie 1 cană iaurt 2 căţei usturoi, pisaţi 1 lingură ghimbir proaspăt, răzuit 2 linguriţe boia 1 1/2 linguriţă mentă uscată sare

Mod de preparare

Pune puiul într-un vas mare. Adaugi zeama de lămâie şi amesteci şi acoperi. Amesteci iaurtul, usturoiul, ghimbirul, boiaua, menta şi sare într-un alt vas. Torni amestecul de iaurt peste pui şi „îmbraci“ bine. Acoperi cu o folie de plastic şi laşi la frigider pentru cel puţin 1 oră sau cel mult o zi.

Pui grătarul la jumătatea cuptorului şi încingi cuptorul. Scoţi puiul din marinată, pe care o dai la o parte. Pui puiul într-o tavă pe grătar, sau într-un vas, şi laşi până se pătrunde bine carnea şi se rumeneşte, la foc mediu.Ai grijă ca puiul să rămână suculent. Serveşti cât e cald.

sursa: eatingwell.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg