Pulpe de pui. Reţetă turcească (digestie)

pulpe pui digestie jpeg

Aciditatea iaurtului ajută la frăgezirea cărnii de pui şi o păstrează moale. Poţi înlocui boiaua iute cu cea dulce sau cu piper roşu. Este o reţetă foarte bună celor care au probleme digestive.

Ingrediente (4 porţii) 8 pulpe superioare de pui, fără pieliţe şi fără grăsime 1 lingură zeamă lămâie 1 cană iaurt 2 căţei usturoi, pisaţi 1 lingură ghimbir proaspăt, răzuit 2 linguriţe boia 1 1/2 linguriţă mentă uscată sare

Mod de preparare

Pune puiul într-un vas mare. Adaugi zeama de lămâie şi amesteci şi acoperi. Amesteci iaurtul, usturoiul, ghimbirul, boiaua, menta şi sare într-un alt vas. Torni amestecul de iaurt peste pui şi „îmbraci“ bine. Acoperi cu o folie de plastic şi laşi la frigider pentru cel puţin 1 oră sau cel mult o zi.

Pui grătarul la jumătatea cuptorului şi încingi cuptorul. Scoţi puiul din marinată, pe care o dai la o parte. Pui puiul într-o tavă pe grătar, sau într-un vas, şi laşi până se pătrunde bine carnea şi se rumeneşte, la foc mediu.Ai grijă ca puiul să rămână suculent. Serveşti cât e cald.

sursa: eatingwell.com