Reţeta grecească de fasole verde în sos de roşii

fasole verde jpeg

Acest preparat este la fel de bun atât făcut cu fasole verde proaspătă, cât şi congelată. Iar grecii sunt experţi în mâncărurile în care sucul de roşii este un ingredient nelipsit.

De ce ai nevoie in fasole verde în sos de roşii

800 g fasole verde

4-5 linguri ulei

2 cepe roşii

2 căţei de usturoi

300 g roşii pasate

1 lingură pastă de tomate

pătrunjel

1 linguriţă boia de ardei dulce

1 ardei iute

sare

piper

200 ml apă rece

brânză feta

Cum se prepară fasolea în sos de roşii

Cureţi cepele şi usturoiul şi le pasezi în blender. Încingi uleiul şi sotezi 3-4 minute sosul de ceapă. Adaugi fasolea, amesteci, acoperi şi o laşi să fiarbă în suc propriu. Când fasolea s-a înmuiat puţin, adaugi roşiile amestecate cu pasta de tomate, ardeiul iute tocat şi condimente după gust. Dacă mai este nevoie, mai adaugi apă. Sosul nu trebuie să fie foarte scăzut. Dai deoparte şi serveşti fasolea călduţă, cu brânză feta, dacă vrei.

Sursa https://mylittleexpatkitchen.blogspot.ro

https://mylittleexpatkitchen.blogspot.ro