Reţeta grecească de fasole verde în sos de roşii
Acest preparat este la fel de bun atât făcut cu fasole verde proaspătă, cât şi congelată. Iar grecii sunt experţi în mâncărurile în care sucul de roşii este un ingredient nelipsit.
De ce ai nevoie in fasole verde în sos de roşii
800 g fasole verde
4-5 linguri ulei
2 cepe roşii
2 căţei de usturoi
300 g roşii pasate
1 lingură pastă de tomate
pătrunjel
1 linguriţă boia de ardei dulce
1 ardei iute
sare
piper
200 ml apă rece
brânză feta
Cum se prepară fasolea în sos de roşii
Cureţi cepele şi usturoiul şi le pasezi în blender. Încingi uleiul şi sotezi 3-4 minute sosul de ceapă. Adaugi fasolea, amesteci, acoperi şi o laşi să fiarbă în suc propriu. Când fasolea s-a înmuiat puţin, adaugi roşiile amestecate cu pasta de tomate, ardeiul iute tocat şi condimente după gust. Dacă mai este nevoie, mai adaugi apă. Sosul nu trebuie să fie foarte scăzut. Dai deoparte şi serveşti fasolea călduţă, cu brânză feta, dacă vrei.