Salată de pui cu roşii şi broccoli (tensiune)

salata pui broccoli rosii jpeg

Această simplă dar săţioasă salată de pui cu roşii şi broccoli se poate bucura de un dressing potrivit şi aromat. Pentru cei care au probleme cu tensiunea arterială, ingredientele din această salată sunt exact ce au nevoie.

Salată de pui cu roşii şi broccoli - Ingrediente

800 g piept de pui dezosat şi fără pieliţe 4 căni bucheţele de broccoli 800 g roşii 2 linguriţe + 3 linguriţe de ulei de măsline sare piper 1/2 linguriţă praf de chilli 1/4 cană zeamă de lămâie

Salată de pui cu roşii şi broccoli - Mod de preparare

Aşezi bucăţile de pui într-o tigaie ori cratiţă şi adaugi apă cât să acoperi. Laşi pe foc la foc iute. Acoperi, dai focul mai încet şi laşi să fiarbă molcom până când e carnea pătrunsă şi nu mai este roz pe interior, 10-12 minute. Transferi pe un fund de lemn. Cân s-a mai răcit cât să-l manevrezi, fă carnea fâşii cu ajutorul a două furculiţe.

Pui la fiert o oală cu apă şi sate, adaugi broccoli şi laşi până se mai înmoaie, 3-5 minute. Scurgi şi treci prin jet de apă rece.

Între timp, elimini cotoarele roşiilor şi tai pe jumătate. Elimini şi seminţele cu grijă. Laşi roşiile pe un şervet absorbant pentru a se scurge cam 5 minute.

Pune o tigaie mare pe flacără iute până se încinge. Unge cu ulei fiecare jumătate de roşie pe partea unde a fost tăiată şi pune-le cu faţa în jos în tigaie. Lasă-le pe foc până încep să se înmoaie, 4-5 minute. Dă pe deasupra cu o altă linguriţă de ulei şi lasă-le până se desprinde pieliţa, 1-2 minute. Transferă pe o farfuri cât să se răcească. Nu curăţa tigaia.

Încinge restul de 3 linguriţe de ulei în tigaie la flacără medie. Presari sare, piper şi praf de chili şi laşi pe foc, amestecând încontinuu, 45 de secunde. Toarnă zeama de lămâie, apoi dai la o parte de pe foc. Dă cu o lingură de lemn pe fund pentru a desprinde eventualele bucăţi lipite.

Toacă grosier roşiile şi amestecă-le într-un vas mare cu fâşiile de pui, broccoli şi dressingul. Acoperă bine.

sursa: eatingwell.com