Supă-cremă irlandeză de cartofi copţi (bogată în potasiu)

supa crema cartofi copti irlandeza jpeg

Această supă este bogată în potasiu. Dacă eşti pe hemodializă, limitează cantitatea de potasiu, la 2000 de miligrame pe zi. Supa este săracă în fosfor, proteine şi sodiu.

Ingrediente (6 porţii)

2 cartofi mari 1/3 cană făină 4 căni lapte degresat 1/2 linguriţă piper 150 g brânză, tăiată cuburi 1/2 cană smântână slabă

Mod de preparare

Coci cartofii în coajă la cuptor până când se înmoaie. Laşi să se răcească, îi tai pe lung şi elimini coaja. Pui făina într-o tigaie şi treptat adaugi laptele, amestecând bine. Adaugi cartofii zdrobiţi şi piperul. Laşi pe foc la flacără medie, amesteci. Laşi până se mai îngroaşă compoziţia amestecând frecvent. Adaugi brânza şi amesteci până se topeşte. dai la o parte de pe foc şi adaugi smântâna.

sursa: nwkidney.org