Tocăniţă de peşte cu măsline, capere şi cartofi (pentru sănătatea inimii)

tocanita de peste jpeg

Măslinele, caperele şi sosul de roşii din această reţetă de tocăniţă de peşte dau acestui fel de mâncare tradiţional italian foarte multe arome. caperele sunt excelente atunci când vrei să dai un gust special sosurilor sau preparatelor pe bază de peşte. Italienii adaugă câteva bucăţele de capere la paste, pizza sau salate pentru a seduce irezistibil papilele gustative.

Ingrediente (4 porţii)

600 g rondele de peşte sare piper 1 cutie de roşii-prună, scurse şi tocate 2 tije ţelină, tocate 1/2 ceapă roşie tocată 1 cană măsline verzi, fără sâmburi 1/4 cană capere, bine scurse 1/4 cană ulei de măsline 1 căţel usturoi, pisat 1/8 linguriţă ardei iute roşu uscat 1 1/2 cană cartofi tăiaţi bucăţele 1/4 cabă pătrunjel tocat

Mod de preparare

Tamponezi bucăţile de peşte cu un şervet absorbant şi presari pe ambele părţi sare şi piper. Dai deoparte.

Amesteci roşiile, tijele de ţelină, ceapa, măslinele, uleiul, usturoiul şi ardeiul iute pisat într-o cratiţă mare. Pui un strat de cartofi peste legume şi acoperi complet şi torni 1-2 cană de apă.

Acoperi cu un capac şi aşezi pe foc mediu. Laşi să fiarbă, scuturând oala din când în când. Nu amesteca legumele până când cartofii încep să se înmoaie. Asta înseamnă cam 20 de minute.

Aşezi peştele peste cartofi, acoperi şi laşi în continuare pe foc încă 10-12 minute. Serveşti cu pătrunjel pe deasupra şi mai multe capere, dacă vrei.

sursa: eatingwell.com

foto: foodwinethyme.com