Turte cu brânză sărată şi sos pesto
Celebrele turte ale bunicii sunt atât de bune cât timp sunt calde, încât le poţi mânca simple. Dar dacă le ungi cu sos pesto şi presari brânză sărată, vei avea un fel de mâncare excepţional.
De ce ai nevoie pentru turte
1 linguriţă drojdie uscată
350 ml apă
2 linguri ulei
650 g făină
1 praf de sare
Pentru sos
2 căţei de usturoi
1 praf de sare
400 g busuioc
50 g nuci
100 ml ulei de măsline
100 g parmezan
2 linguri unt
2 linguri apă fierbinte
100 g brânză sărată
Cum se prepară turtele
Dizolvi drojdia în puţină apă caldă, o freci cu 2-3 linguri de făină, până obţii o pastă, pe care o laşi la crescut, 10-15 minute. Cerni făina, o amesteci cu sarea, adaugi maiaua, uleiul şi începi să frămânţi, adăugând treptat apă caldă. Când obţii un aluat elastic, dar nu foarte tare, îl acoperi şi-l laşi la crescut până când îşi dublează volumul.
Îl împarţi în bucăţi egale, pe care le întinzi în foi nu foarte subţiri. Laşi turtele la crescut 20 de minute, apoi le coci, fie în tigaie, fără ulei, fie la cuptor.
Pentru sos, pui toate ingredientele în blender şi le pasezi până obţii o pastă.
Ungi turtele cu sos şi presari brânză sărată.