Vită Stroganoff cu ciuperci (fără colesterol)

Varianta propusă de noi are un sos cu coniac, smântână mai slabă şi foarte multe ciuperci(poţi folosi de care vrei). Ai putea să le serveşti cu o porţie de tăiţei din grâu integral.
Ingrediente
2 linguriţe + 1 lingură ulei 500 g muşchi de vită 500 g ciuperci, tăiate 1 ceapă tocată 3/4 linguriţă cimbru uscat sare piper 3 linguri făină 450 ml supă de vită 2 linguri coniac ori brandy 1 lingură oţet de vin roşu 1/2 cană smântână slabă 4 linguri pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare
Încingi 2 linguriţe de ulei într-o tigaie la flacără mare. Pui carnea şi o laşi pe foc până se rumenelte pe ambele părţi, cam 3-4 minute pe fiecare parte. (Carnea va fi cam în sânge dar va continua să se gătească cât se va odihni). Transferi pe un fund de lemn şi laşi deoparte 5 minute. Tai pe lungime în două, apoi în fâşii.
Încingi restul de ulei într-o oală la flacără medie. Adaugi ciupercile, ceapa, cimbrul, sare şi piper şi laşi pe foc, amestecând des, opână când legumele se mai înmoaie şi se rumenesc uşor, cam 8-12 minute. Presari făină peste legume şi amesteci şi acoperi. Pui supa, coniacul (sau brandy) şi oţetul şi laşi să fiarbă, amestecând din când în când. Dai focul mai încet şi laşi pe foc, amestecând, până când amestecul este dens, cam 3 minute. Adaugi smântâna, pătrunjelul, carnea tăiată şi sucul lăsat de aceasta. laşi să clocotească puţin, amesteci, timp de 1-2 minute.