2 preparate pentru o cină romantică de Valentine's Day

1 shutterstock 766383760 jpg jpeg

Sentimentele pot fi exprimate în cele mai diverse moduri, iar mâncarea a fost întotdeauna unul dintre ele. Iată o idee de cină romantică de Valentineʼs Day: două preparate deosebite, dar uşor de preparat chiar şi de un novice în bucătărie. Impresionează persoana iubită şi pregăteşte-le şi tu!

Tartine cu pastă de creveţi 

Ingrediente

10-12 felii pâine cu secară

200 g creveţi decorticaţi, congelaţi

100 g brânză grasă de vaci

100 g smântână fermentată

1/ linguriţă fulgi de chili, opţional

½ legătură mărar

1 lingură zeamă de lămâie

sare

piper

Fierbi creveţii în apă clocotită cu puţină sare 4-5 minute, îi scurgi, îi laşi la răcit, apoi îi tai mărunt şi îi pui într-un castron. Adaugi brânza de vaci fărâmiţată, smântâna, mărarul tocat, zeama de lămâie şi, dacă doreşti, fulgii de chili. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi amesteci compoziţia.

Cu un inel de inox sau cu forma dorită, decupezi bucăţi din feliile de pâine. Pui câte o lingură din pasta de creveţi pe pâine şi decorezi tartinele cu frunze de mărar.

Paste cu sparanghel şi roşii cherry

shutterstock 183799427 jpg jpeg

400 g paste scurte, după preferinţă

400 g sparanghel verde

40 g unt

300 ml smântână lichidă (15% grăsime)

10-12 roşii cherry

40 g parmezan ras

busuioc proaspăt

sare

piper

Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le laşi la scurs. Între timp, speli sparanghelul, îl cureţi şi îndepărtezi partea lemnoasă de la bază. Îl tai bucăţi de 2-3 cm şi îl fierbi 2 minute în apă clocotită cu sare.

Pui untul la topit într-o cratiţă, apoi adaugi sparanghelul. După un minut, torni smântâna lichidă, adaugi pastele şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Mai ţii pe foc 2 minute, să se întrepătrundă aromele. Tai roşiile jumătăţi şi le adaugi peste paste. Serveşti pastele calde, cu parmezan ras, decorate cu frunze de busuioc.

FOTO Shutterstock