5 reţete simple pentru studenţi - se gătesc rapid şi uşor şi n-ai nevoie de multe ingrediente

Dacă eşti student şi te-ai săturat să mănânci numai preparate ”uscate”, atunci inspiră-te din propunerile noastre şi încearcă aceste reţete simple şi rapide.
Salată orientală
Ingrediente necesare: - un kilogram de cartofi - două ouă - trei fire de ceapă verde - trei castraveţi muraţi - ulei după gust - zeamă de lămâie după gust - sare şi piper, după gust.
Mod de preparare:
Pune la fiert cartofii cu tot cu coajă şi scoate-i când sunt moi şi poţi băga furculiţa în ei
Ouăle trebuie să fie fierte până se fac tari
Taie ceapa şi murăturile
Când ai toate ingredientele fierte şi tăiate, le pui într-un bol şi adaugi puţină lămâie, puţin ulei şi sare şi piper după gust.
Sandviş cu ouă şi pâine prăjită
Ingrediente:
- pâine
- ou
- brânză
- şuncă ori muşchi file
- ceapă, roşii şi salată
Mod de preparare:
Prăjeşte două felii de pâine, iar apoi prăjeşte şi oul sau fierbe-l până se întăreşte.
Aşează pe o felie de pâine: brânză, carnea şi deasupra oul
Adaugă ceapă sau legume după preferinţe, eventual poţi presa şi puţină brânză deasupra.
Mâncare de ciuperci
Ingrediente necesare:
- două cutii de ciuperci proaspete, tăiate
- două cepe de mărime medie, potrivite
- ulei
- sare şi piper, după gust
- o legătură de pătrunjel tocat mărunt
Mod de preparare:
Căleşte ceapa până când devine translucidă, iar apoi adaugă ciupercile. Adaugă şi puţină apă şi fierbe-le până când sunt moi şi capătă o culoare închisă.
Adaugă apoi sosul de roşii, dar şi sarea şi piperul şi fierbe totul până se îngroaşă.
La final, adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Salată cu şuncă
Ingrediente necesare:
- un castravete
- un ardei mic verde
- o ceapă
-un ou
- o felie de şuncă presată
- o felie de brânză telemea
- pătrunjel
- sare şi piper, după gust
- o linguriţă de ulei
- o linguriţă de oţet
Mod de preparare:
Fierbe oul, iar între timp taie legumele. Pune-le într-un bol, adaugă brânza şi şunca tăiate cubuleţe şi condimentează cu sare şi piper, dar şi cu ulei şi oţet.
Cartofi dulci la cuptor
- doi cartofi dulci
- ulei de măsline
- sare şi piper, după gust
- condimente favorite
Mod de preparare:
Alege, curăţă-i şi spală-i bine, după care taie-i în bucăţi de dimensiune medie.
Pune hârtie de cop într-o tavă, după care aşază cartofii şi condimentează-i cu sare şi piper, dar şi cu alte condimente preferate, precum oregano, rozmarin, cimbru. Adaugă şi ulei de măsline sau unt şi lasă-i la cuptor timp de 30-35 de minute.
Poftă bună!