Afinată de casă, reţeta tradiţională
![Mulled wine with apples and cranberries jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-b/b1898d29-5309-405e-8374-638e7ca7d947/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Pregăteşte de acum, când e vremea lor, afinele din care să prepari cea mai bună afinată, pe care să le savurezi tot anul.
De ce ai nevoie pentru afinată
1 kg afine
350 g zahăr
500 ml vodcă
Cum se prepară afinata
Alege cele mai sănătoase fructe, le speli şi le îndepărtezi codiţele. Le aşezi în în sticlă sau damigeană astfel: un strat de afine, unul de zahăr până când termini ingredientele. Acoperi vasul şi, din când în când, îl clatini. După 3 zile torni vodca, sigilezi vasul şi după 6 săptămâni o poţi bea.