Ardei capia cu telemea şi măsline, la cuptor

Fie că faci acest fel de mâncare pentru un antreu cald, fie că doreşti să-ţi începi ziua cu un mic dejun consistent, ai numai de câştigat. Arome simple, dar puternice, într-un preparat inedit.
Ingrediente
4 ardei capia roşii
200 g telemea de vacă sau oaie, după preferinţă
100 g măsline fără sâmburi, după preferinţă
4 linguri ulei de măsline
½ linguriţă oregano
sare
piper
ceapă verde, pentru decor
Speli ardeii şi îi tai pe lung, pe jumătate, apoi îndepărtezi cotoarele, seminţele şi nervurile. Tai telemeaa cubuleţe şi o pui într-un castron. Adaugi măslinele, 2 linguri de ulei, oregano, piper şi sare, dacă mai e nevoie (brânza şi măslinele sunt sărate).
Cu această compoziţie, umpli jumătăţile de ardei şi le aşezi într-o tavă de aragaz. Stropeşti cu restul de ulei şi dai la cuptor, 20-25 de minute, la 190 °C. Serveşti preparatul cald, decorat cu ceapă verde tocată.
FOTO Shutterstock
Ingrediente
4 ardei capia roşii
200 g telemea de vacă sau oaie, după preferinţă
100 g măsline fără sâmburi, după preferinţă
4 linguri ulei de măsline
½ linguriţă oregano
sare
piper
ceapă verde, pentru decor
Speli ardeii şi îi tai pe lung, pe jumătate, apoi îndepărtezi cotoarele, seminţele şi nervurile. Tai telemeaa cubuleţe şi o pui într-un castron. Adaugi măslinele, 2 linguri de ulei, oregano, piper şi sare, dacă mai e nevoie (brânza şi măslinele sunt sărate).
Cu această compoziţie, umpli jumătăţile de ardei şi le aşezi într-o tavă de aragaz. Stropeşti cu restul de ulei şi dai la cuptor, 20-25 de minute, la 190 °C. Serveşti preparatul cald, decorat cu ceapă verde tocată.
FOTO Shutterstock