Ardei capia cu telemea şi măsline, la cuptor

1 shutterstock 1347218429 jpg jpeg

Fie că faci acest fel de mâncare pentru un antreu cald, fie că doreşti să-ţi începi ziua cu un mic dejun consistent, ai numai de câştigat. Arome simple, dar puternice, într-un preparat inedit.

Ingrediente

4 ardei capia roşii

200 g telemea de vacă sau oaie, după preferinţă

100 g măsline fără sâmburi, după preferinţă

4 linguri ulei de măsline

½ linguriţă oregano

sare

piper

ceapă verde, pentru decor

Speli ardeii şi îi tai pe lung, pe jumătate, apoi îndepărtezi cotoarele, seminţele şi nervurile. Tai telemeaa cubuleţe şi o pui într-un castron. Adaugi măslinele, 2 linguri de ulei, oregano, piper şi sare, dacă mai e nevoie (brânza şi măslinele sunt sărate).

Cu această compoziţie, umpli jumătăţile de ardei şi le aşezi într-o tavă de aragaz. Stropeşti cu restul de ulei şi dai la cuptor, 20-25 de minute, la 190 °C. Serveşti preparatul cald, decorat cu ceapă verde tocată.  

FOTO Shutterstock

Ingrediente

4 ardei capia roşii

200 g telemea de vacă sau oaie, după preferinţă

100 g măsline fără sâmburi, după preferinţă

4 linguri ulei de măsline

½ linguriţă oregano

sare

piper

ceapă verde, pentru decor

Speli ardeii şi îi tai pe lung, pe jumătate, apoi îndepărtezi cotoarele, seminţele şi nervurile. Tai telemeaa cubuleţe şi o pui într-un castron. Adaugi măslinele, 2 linguri de ulei, oregano, piper şi sare, dacă mai e nevoie (brânza şi măslinele sunt sărate).

Cu această compoziţie, umpli jumătăţile de ardei şi le aşezi într-o tavă de aragaz. Stropeşti cu restul de ulei şi dai la cuptor, 20-25 de minute, la 190 °C. Serveşti preparatul cald, decorat cu ceapă verde tocată.  

FOTO Shutterstock