Ardei iuţi muraţi cu usturoi
![ardei murati jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-3/3fa0d000-d3d6-4331-bcc6-e60f9659dd2a/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Dacă şi ţie îţi place să asezonezi uneori mâncarea cu ardei muraţi, e bine să ai mereu la îndemână câţiva în frigider. Iată o reţetă simplă pe care trebuie să o încerci.
Ingrediente
230 ml oţet
1 linguriţă sare grunjoasă
2 linguri zahăr brun
½ linguriţă oregano uscat
boia, după gust
3 căţei de usturoi
60 ml ulei de măsline
230 g ardei iuţi
Mod de preparare
Într-un vas mai mare, dai la foc, la temperatură medie, oţetul, sarea, zahărul, oregano, usturoiul curăţat şi strivit, uleiul şi boiaua. Adaugi ardeii tăiaţi rondele şi laşi pe foc 10-15 minute, amestecând din când în când.
Transferi ardeii într-un borcan care se închide ermetic şi torni peste ei lichidul în care au fiert. Laşi la frigider o zi, înainte de servire. Îi poţi păstra la rece timp de 1 lună.
Sursa http://www.loveandoliveoil.com