Ardei iuţi muraţi cu usturoi

Dacă şi ţie îţi place să asezonezi uneori mâncarea cu ardei muraţi, e bine să ai mereu la îndemână câţiva în frigider. Iată o reţetă simplă pe care trebuie să o încerci.
Ingrediente
230 ml oţet
1 linguriţă sare grunjoasă
2 linguri zahăr brun
½ linguriţă oregano uscat
boia, după gust
3 căţei de usturoi
60 ml ulei de măsline
230 g ardei iuţi
Mod de preparare
Într-un vas mai mare, dai la foc, la temperatură medie, oţetul, sarea, zahărul, oregano, usturoiul curăţat şi strivit, uleiul şi boiaua. Adaugi ardeii tăiaţi rondele şi laşi pe foc 10-15 minute, amestecând din când în când.
Transferi ardeii într-un borcan care se închide ermetic şi torni peste ei lichidul în care au fiert. Laşi la frigider o zi, înainte de servire. Îi poţi păstra la rece timp de 1 lună.
Sursa http://www.loveandoliveoil.com